Pohjois-Italian aarteet!

Alk. Kysy tarjoustamme!

Piemonten maakunnan pääkaupungilla Torinolla on mahtava menneisyys: se oli  Italian kuningaskunnan ensimmäinen pääkaupunki 1860-luvulla. Täältä on kotoisin myös kuningassuku Savoiji, joka 1600-1700-luvuilla  rakennutti kaupunkia mahtipontiseen  barokkityyliin. Torinossa on näin ollen paljon historiallisia nähtävyyksiä, mutta samalla se on yksi Italian voimakkaimmista teollisuus- ja kauppakaupungeista. Keskustan piazzojen ympärillä on paljon tyylikkäitä liikkeitä, pieniä putiikkeja sekä vanhoja, arvokkaita kahviloita, joissa kannattaa ehdottamasti maistaa torinolaista gianduia täytteisiä leivonnaisia. Kaupunki on myös täynnä mielenkiintoisia museoita mm. toiseksi suurin egyptiläinen Egizio museo, upea kuninkaanpalatsi Palazzo Reale, elokuvamuseo ja kuuluisia automuseo.
Piemontelaisia erikoisuuksia, kuten esim. alkupalana ”Bagna cauda” -paprikaa anjoviskastikkeella, ”plin” –pastaa lihakastikkeella ja jälkiruoaksi ”Bunet” mantelileivosta, voi nauttia useissa kaupungin trattorioissa tai eleganteissa gourmee ravintoloissa nauttien samalla Barolo, Barbaresco, Barbera viineistä.

 

ESIMERKKI MATKAOHJELMA:

 1. Päivä: Saapuminen  ja Lago Maggiore järvi

Lähdemme aamulla Malpensasta kohti  pohjoista ja noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Lago Maggiore -järvelle.
Saavuttuassa Stresaan jätämme bussin ja nousemme moottoriveneeseen, jolla teemme pienen risteilyn Maggiore järvellä. Veneestä käsin näemme Borromeo suvun Isola Madre saaren ja Isola Bella saaren, jossa kuuluisa Borromeon palatsi. Teemme opastetun kierroksen Isola Bellan palatsin huoneissa ja kuulemme Borromeo-suvun vaiheista, jotka liittyvät myös maailmanhistoriaan. Risteilyn jälkeen pysähdymme maukkaalle kalalounaalle Isola dei Pescatorin –maalauksellisella kalastajasaarella.
Lounaan  jälkeen palaamme takaisin Stresaan. Hieman vapaata aikaa, jonka jälkeen siirtyminen edelleen bussilla Torinoon ja majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa.

 

 1. Päivä:Torinon kaupunkikierros ja retki Veneriale Reale palatsiin:

 

Aamiaisen jälkeen aloitamme kaupunkiin tutustumisen kävelykierroksella. Torinolla on uljas menneisyys, koska se oli Italian kuningaskunnan ensimmäinen pääkaupunki 1860

luvulla. Täältä on kotoisin Savoiji-suku, joka etenkin 1600-1700 -luvuilla rakensi kaupunkia tunnettujen arkkitehtien, mm. Filippo Juvarran johdolla.  Keskustassa on useita, vaikuttavia  Savoijien ajalla rakennettuja asuin- ja hallintopalatseja sekä kirkkoja. Piazza Castellolla voimme mm. ihailla Savoijisuvun Palazzo Realea ja jo keskiajalta peräisin olevaa Palazzo Madamaa. Käymme myös Tuomiokirkossa, jossa säilytetään Kristuksen käärinliinaa.  Kävelemme Torinon keskiaikaisessa, pittoreskissa keskustassa Via Garibaldin ympärillä. Keskustan piazzojen ympärillä on paljon tyylikkäitä liikkeitä, pieniä putiikkeja sekä vanhoja, arvokkaita kahviloita, joissa kannattaa ehdottamasti maistaa torinolaista gianduia täytteisiä leivonnaisia.

Kierroksen jälkeen hieman vapaata aikaa. Tapaaminen oppaan kanssa sovitussa paikassa, josta kävellen lounasravintolaan.
Lounaan jälkeen lähtö bussilla kohti Venaria Reale palatsia joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Torinon keskustasta.

Reggia di Venaria Reale on suurin Savoy kuningassuvun asuinpalatsi  Piemontessa.

Museon eri saleissa kerrotaan Torinon historiasta ja kaupungin laajentumisesta vuosikymmenien varrella, virtuaalisaleissa mahdollisuus tutustua palatsin elämään. Palatsin sisältä löytyy myös  upea Sant’Uberton kappeli, sekä 80m pituinen ja 12m levyinen Galleria Grande. Palatsin päärakennuksessa Reggia di Dianassa nähtävänä kuningasperheen ja palvelijoiden huoneistoja.  Vierailun jälkeen paluu bussilla takaisin Torinon keskustaan. Ilta vapaa.

 

 1. Päivä – Paluupäivä, vierailu Torinon Egyptiläisessä museossa ja lounas riisitilalla

 

Aamiaisen jälkeen vierailemme 1824 perustetussa Egyptiläisessä museossa, joka on maailman vanhin mutta toiseksi suurin Kairon vastaavan museon jälkeen. Kokoelmat saivat alkunsa jo 1700-luvulla, ja nykyisin niihin kuuluu yli 30 000 esinettä, mikä tekeekin siitä yhden alansa suurimman museon maailmassa. Museossa on esillä yli 6500 historiallisesti merkittävää esinettä, jotka koostuvat lähes 5 000 vuotta vanhoista vaatteista ruokiin ja hautoihin. Kokoelmien kohokohtina pidetään Ramses toisen patsasta sekä Khan ja Meritin hautaa. Hauta, joka löytyi vuonna 1906, on peräisin 3 500 vuoden takaa. Vierailu kestää 1,5 tuntia museon egyptologin johdattamana.

 

Museovierailun jälkeen jatkamme Torinosta Principato di Lucedion maatilalle. Paikka on 1100-luvulta peräisin oleva entinen luostari joka nykyisin toimii maatilana jossa viljellään riisiä ja heidän upeita tiloja vuokrataan myös häitä ja erilaisia tapahtumia varten. Paikan perustivat Bordeaux’sta tulleet munkit ja paikka on ensimmäisiä alueita koko Italiassa jossa aloitettiin viljellä riisiä 1400-luvulla. Opastetun kierroksen jälkeen tietysti risotto lounas. Vierailun jälkeen matka jatkuu Malpensan lentokentälle jonne saavumme klo 16.30/17.00 mennessä. Finnairin lento lähtee klo 19.00.

 

  Lähtöpäivä (*)

  Paluupäivä (*)

  Joustamme matkapäivissä:

  Ryhmän tiedot

  Majoitus ja lisäpalvelut

  Yhteystiedot

  Haluan että minuun otetaan yhteyttä:

  SähköpostillaPuhelimella

   

  Kysy tarjousta ryhmällesi: Ryhmä- ja erikoismatkat
  p. 0201 557 909 tai Ryhmat@LehtimakiGroup.fi