Tallinkin Victoria I -laivalla

Alk. 48 €/hlö/E4

22 h -risteily Tallinnaan Tallinkin Victoria I -laivalla

Ilta aikaa rauhassa nauttia laivan viihteestä, herkuista, ostoksista ja iloisesta tunnelmasta. Seuraavana aamupäivä aikaa Tallinnassa ja iltapäivällä risteillen Helsinkiin.
Helppo ja virkistävä miniloma, lähde matkaan!

Lähdöt joka päivät. Kuljetukselliset lähdöt ovat pääsääntöisesti keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Varaa talven ja kevään risteily vielä ennen kun Victoria siirtyy kesäksi toiselle reitille.

HUOM! nyt – 19.6. laivayhtiö ei veloita päästölisämaksua alle 12-vuotiailta lapsilta.

Kuljetukselliset lähdöt keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Hinta sisältää:

 • risteilyn valitussa hyttiluokassa
 • liityntäkuljetukset tilausajokuljetuksin Länsisatamaan T2 ja takaisin
 • risteilyohjelma laivalla
 • laivanyhtiön polttoainelisämaksun

Lisämaksusta

 • ateriat laivalla
 • muut mahdolliset lisäpalvelut, kuten mm. laivarahat, drinkkiliput, kokouspalvelut, jne.
 • laivayhtiön päästölisämaksu 3,80 €/hlö

 

Bussikuljetus Victoria I 22h -risteily

Bussikuljetukset sisältyvät matkan hintaan!

Laadukkaat tilausajobussit, hyvät aikataulut, edulliset hinnat ja luotettavat kuljetukset takaavat matkasi onnistumisen.

PYSÄKKI      KLO
Nastola, Rakokiven pysäkki       14:35
Nastola, kirkon pysäkki       14:40
Lahti, Marolankadun turistipysäkki       15.00
Lahti, Citymarketin pysäkki       15.05
Lahti, Renkomäen ABC:n pysäkki       15.08
Orimattila, Orionaukio       15.30
Mäntsälä, Linja-autoasema       16.00
Helsinki, Länsisatama T2       17.10

Tilausajobussi  lähtee satamasta takaisin 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Matkaohjelma Victoria yön yli risteily (22h)

1. matkapäivä

Bussimatka Helsingin Länsisatamaan, jossa kuljettajamme jakaa laivaliput. Helsingistä tulijat saavat laivaliput Tallink Siljan lähtöselvityksestä noin tunti ennen laivan lähtöä.

Laiva-aikataulu menomatka / Victoria I

 • Helsinki, Länsiterminaali T2 – Tallinna, D-terminaali klo 18.35 – 22.00

Laivalla on ilta ja yö aikaa nauttia monipuolisista palveluista ja ohjelmasta.

2. matkapäivä 

Klo 08.00 alkaen maihinnousu Tallinnassa. Olethan takaisin laivalla viimeistään klo 12.00.

Laiva-aikataulu paluumatka / Victoria I

 • 12.30  Tallinna, D-terminaali – 16.00 Helsinki, Länsiterminaali T2

Bussikuljetus takaisin lähtöpaikkakunnille lähtee 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

 

 

 

 

Victoria I

Ruoka ja juoma

Grande Buffet -ravintolan (kansi 7) lämpimässä pöydässä on tarjolla Bocuse d’ Or kilpailun Suomen edustajan Mikko Kaukosen suunnittelemat herkulliset annoskokonaisuudet. Ruoan kanssa voit juoda esimerkiksi olutta, viiniä tai virvoitusjuomia. Monipuolisesta uudesta Grill House -ravintolasta (kansi 7) saat liha-, kala- ja kausittain vaihtuvia sesonkiruokia. Fast Lane on hyvä vaihtoehto silloin kun haluat syödä nopeasti. Saat pikkunälkään pika-apua salaateista, wrapeista ja runsaista voileivistä. Ravintolan löydät kannelta 6. Moderni Coffee & Co. -kahvila tarjoaa Starbucks -laatukahvia ja Tazo® Teetä sekä vastuttamattomia ja suussasulavia kakkuja, leivonnaisia ja maukkaita leipiä. Kahvila sijaitsee kannella 7.
Sea Pub tarjoaa mukavia hetkiä oluen ystäville, täältä löytyy myös isot TV-ruudut, jotka välittävät urheilutapahtumien jännittävät tunnelmat. 176-paikkainen Sea Pub sijaitsee 7. kannella. Viihtyisä Piano Bar sijaitsee kannella 7. Tässä aperitiivibaarissa voi virittäytyä risteilytunnelmaan esimerkiksi ennen ruokailua.

Viihde
Starlight -yökerhossa (kansi 6 ja 7) voi nauttia herkullisista drinkeistä ja tunnelmasta. Aluminium Discossa soi parhaimmat hitit, disco sijaitsee kannella 7.

Ostokset
Tax Free Shopissa on laaja valikoima juomia, mm. olutta ja viiniä edullisin hinnoin. Myymälästä löytyy myös parhaat pohjoismaiset herkut suklaista tanskalaisiin kekseihin, samoin terveystuotteita kuten virolaista hunajaa. Myymälä sijaitsee kannella 6 laivan keskiosassa.
Perfume Fashion Gifts -myymälästä löytyy kosmetiikkabrändien ykköset Estée Lauderista, Diorista, Chanelista ja Givenchystä alkaen, samoin Lumenen ja Madaran puhtaita pohjoismaisia ihonhoitotuotteita. Myymälä sijaitsee kannella 6.

Hyvää oloa ja hemmottelua
Saunaosastolla voi rentoutua ja palautua arjen stressistä ja keskittyä nauttimaan matkasta.
Perinteisen saunan lisäksi osastolta löytyy höyrysauna ja poreallas. Kylpemisen lomassa voi nauttia kylmiä juomia saunabaarissa. Saunaosasto on auki Helsinki-Tallinna pe ja la klo 16.00-22.00 ja Tallinna-Helsinki la klo 10.00-14.00 ja su klo 08.30-12.00
Hera Beauty Salongisssa voi hemmotella itseään rentouttavalla hieronnalla, kasvo- tai jalkahoidolla. Kauneushoitolan aukioloajat samat kuin saunaosaston.

 

 

SUITE
Kahden hengen tilavia 30 m2 hyttejä kansilla 8-9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, TV, puhelin ja jääkaappi. Erikoisaamiainen ja jääkaapin juomat sisältyvät hintaan.

DELUXE
Kahden hengen ikkunallisia 14 m2 hyttejä, kannella 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku, hiustenkuivaaja, TV, puhelin ja jääkaappi. Erikoisaamiainen ja jääkaapin virvokkeet sisältyvät hintaan.

A-PREMIUM
Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku ja LCD-TV.

A-HYTTI
Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kolmen hengen ikkunallisia hyttejä kannella 8 ja neljän hengen ikkunallisia hyttejä kannella 5. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

B-HYTTI
Kahden, kolmen tai neljän hengen 8 m2 hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kolmen hengen hyttejä kannella 8. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

E-HYTTI
Kahden ja neljän hengen ikkunattomia hyttejä eri puolilla laivaa. Hyttien sijainnista johtuen niihin kantautuu melua. Hyttien koko n. 9 m2.

ERIKOISHYTIT
Kannella 5 sijaitsee erikoishytit. Liikuntaesteisille suunniteltu yksi ikkunallinen A2-hytti ja kaksi ikkunatonta B2-hyttiä sekä 8 ikkunallista A-hyttiä ja 9 B-hyttiä allergikoille. Lisäksi laivalla on 10 lemmikkieläinhyttiä B-luokassa. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

 

 

Hyvä tietää – Viro

Ennen matkaa

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Myös kaikki lapset tarvitsevat oman passin. 

Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg / matkustaja.

Ikäraja päiväristeilyllä 15 vuotta. Yön yli kestävät risteily- ja hotellimatkat 18 v joka päivä. 

 • 0-17 –vuotias saa matkustaa:
  · Huoltajan* seurassa
  · Huoltajan* valtuuttaman perheenjäsenen** tai huoltajan valtuuttaman vähintään 25-vuotiaan valvojan*** seurassa, jolloin huoltajan allekirjoittama matkustuslupa on oltava mukana matkalla
 • Jos kyseessä valvoja, on valvojan täytettävä valvojalomake
 • Yksi valvoja/hytti

Lue lisää ikärajoista. 

Yleistä Virosta ja kaupungeista

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Matkaa Helsingistä Tallinnaan on vain n. 80 km. Tallinnan pinta-ala on 159,2 km² (koko Viron 45 227 km²). Tallinnassa on asukkaita 440 112 (2018). Virolaisia 52,5 %, venäläisiä 38,5%, ukrainalaisia 3,7%, valkovenäläisiä 2,0%. Viron virallinen kieli on viro. Venäjää, suomea, englantia ja saksaa käytetään Tallinnassa myös paljon.

Tallinna

Sana ”Tallinna” tarkoittaa ”tanskalaisten kaupunkia” tai alun perin oikeastaan ”Tanskanlinnaa” (Taani linn). Nimitys on oikeutettu, sillä vuonna 1219 tanskalaiset valloittivat nykyisellä Toompealla sijainneen linnoituksen ja sitä ympäröivät alueet. Valloittajakuningas oli nimeltään Valdemar Sejr. Tanskalaiset saivat haltuunsa myös koko Pohjois-Eestin alueen 1220-luvun alussa. Tosin ristiritarit hallitsivat Tallinnaa välikauden 1227-1236, mutta muuten tanskalaisvalta kesti yhteensä yli 100 vuotta.

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki. Emajoen varrella sijaitseva Tartto on Etelä-Viron ja Tartumaan maakunnan keskus. Tarttoa pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina ja henkisenä pääkaupunkina. Kaupungin yliopisto on perustettu jo vuonna 1632 ja se on maan vanhin ja suurin. Lisäksi Pärnussa sijaitsee mm. Viron kansallismuseo.

Valuutta

Viron valuutta on Euro.

Luottokortit 

Yleisimmät luottokortit, kuten Visa ja Mastercard/Eurocard jne. hyväksytään useimmissa hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. 

Pankkien aukioloajat

Viron suurimmat pankit ovat Swedbank, SEB Pank, Danske Bank, Nordea Bank Pankkiautomaateista voidaan nostaa rahaa kaikilla yleisimmillä kansainvälisillä pankki- ja luottokorteilla. Pankit ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00 – 17.00/18.00. Useimmat pankkikonttorit ovat kiinni lauantaisin ja sunnuntaisin.

Hotellimatkoilla

Hotellihuoneet ovat asiakkaiden käytössä pääsääntöisesti tulopäivänä klo 14.00 jälkeen ja huone tulee lunastaa klo 18.00 mennessä. Kansainvälisen käytännön mukaan huone on luovutettava lähtöpäivänä viimeistään klo 12.00 mennessä.

Soittaminen

Puhelut Virossa: Viron maatunnus on +372. Valitse +372, suuntanumero ja vastaanottajan numero.
Puhelut Virosta: Valitse 00 + maatunnus + suuntanumero + vastaanottajan numero.
Mikäli haluat soittaa virolaiseen puhelinnumeroon, valitse ensin 0, sitten suuntanumero ja sitten vastaanottajan numero

Sää

Virossa on yleensä suhteellisen kylmä talvi, viileä ja vähäsateinen kevät, melko lämmin kesä ja pitkä, sateinen syksy. Joskus kesäisin lämpötila kipuaa viikoiksi 30 asteeseen ja kesäisen lämmin sää saattaa jatkua lokakuun puoliväliinkin saakka.

Keskilämpötila heinäkuussa 16°C
Keskilämpötila helmikuussa -9°C
Tallinnan sää internetissä: www.weather.ee/tallinn

Viron aika

Viro kuuluu Itä-Euroopan aikavyöhykkeeseen, samaan johon Suomikin.

Vesijohtovesi

Virossa vesi on turvallista, mutta sen kalkkiseen makuun tottuminen voi viedä oman aikansa. Tämän vuoksi hanavettä ei tarjoilla ravintoloissa suomalaiseen tyyliin.

Lääkäripalvelut

Erityisiä rokotteita tai terveystodistuksia Viroon saapuva henkilö ei tarvitse. Sairausvakuutus on vapaaehtoista.

Apteekit ovat tavallisesti avoinna klo 9.00-18.00, lauantaisin noin kello neljään. Suurten ostoskeskusten apteekit palvelevat myöhempään ja ovat auki myös sunnuntaisin.

Yleinen hätänumero on 112.

Turvallisuus

Turvallisuusasioissa pätevät Virossa samat ohjeet kuin missä tahansa muuallakin: käytä järkeäsi, pysy valppaana, katso mitä ja kenen kanssa juot, älä harhaile oudoilla kulmilla yksin pimeään aikaan. Taskuvarkaiden varalta kannattaa lompakot pitää pois takataskuista ja käsilaukusta pitää tiukasti kiinni.

Poliisi

Soita ilmaiseksi mistä tahansa numerosta: 112.

Viisumimääräykset

Viroon saapuvalla henkilöllä tulee olla voimassa oleva passi tai EU:n virallinen henkilökortti (sirukortti). Useiden maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Viroon.

Lisätietoja Viron viisumimääräyksistä löydät esim. Viron Suomen-suurlähetystön internet-sivulta https://helsinki.mfa.ee/en

Tulli

Matkailijoita koskevista Viron tullimääräyksistä saat tietoja osoitteesta www.customs.ee

Kansalliset juhlapäivät, jolloin suurin osa pankeista, kaupoista ja virastoista on kiinni.

 • 1.1. uudenvuodenpäivä
 • 24.2. itsenäisyyspäivä
 • 14.3. äidinkielenpäivä
 • pitkäperjantai
 • 1. pääsiäispäivä
 • 1.5. vappu
 • 23.6. voitonpäivä (vuoden 1919 Võnnun taistelun muistopäivä)
 • 24.6. juhannus
 • 20.8 uudelleen itsenäistymisen päivä
 • 24.-26.12. joulu