Päivä Tukholmassa Silja Serenadella tai Symphonylla

Satamalähdöt
Alk. 22 € / hlö / C4

Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä

Nauti laivan lähtöhetkellä lasillinen kuohuvaa, istahda illalliselle – valikoimaa riittää buffet-pöydästä äyriäisiin, mehukkaaseen pihviin tai ihanaan italialaiseen ruokaan.
Anna kivaa aikaa itselle ja läheisille. Päivä Tukholmassa -risteilyt Helsingistä joka päivä Maarianhaminan kautta. Nyt pääset Promenadea pitkin suoraan Helsingistä Tukholmaan.
Lukuisat nähtävyydet, ostospaikat sekä koko perheen kohteet kutsuvat viettämään ihanan irtioton arjesta.

Ikärajat risteilyllä: Joka päivä 18 v.

HUOM!
Tallink Silja on ottanut käyttöön 12 euron polttoainelisämaksun mm. Päivä Tukholmassa -risteilyillä.
Lapsilta 0-5-v. sitä ei peritä.

Hinta sisältää:

 • Risteily valitussa hyttiluokassa m/s Silja Serenade tai m/s Silja Symphony
 • Laivojen runsaan viihdetarjonnan sekä meno- että paluumatkalla

Varattavissa lisämaksusta:

 • Ateriat laivalla
 • Lisäpalvelut mm. hyvän olon palvelut Sunflower Oasis -osastolla

Lukuisat nähtävyydet, museot, lasten kohteet, ostospaikat ja vanha kaupunki tarjoavat unohtumattomia elämyksiä jokaiselle vuodenajalle. Siljan mahtavat ja juuri uudistetut risteilyalukset tarjoavat viihtyisät puitteet täydelliselle lomalle Itämeren aalloilla. Tervetuloa viettämään todellista irtiottoa arjesta!

Matkaohjelma

Omatoimisesti satamaan tulevat matkustajat saavat laivaliput Siljan lähtöselvityksestä tuntia ennen laivan lähtöä. Kuljetuksellisilla lähdöillä kuljettaja jakaa laivaliput satamassa.

1. matkapäivä

 •  Laiva lähtee klo 17.00 Helsinki, Eteläsatama – Silja Serenade / Symphony
 •  Ilta ja yö aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista.

2. matkapäivä

 • Laiva saapuu Tukholmaan Värtan satamaan klo 10.00, paikallista aikaa
 • Koko päivä aikaa tutustua kaupungin monipuolisiin nähtävyyksiin
 • Laiva lähtee paluumatkalle Tukholmasta Värtän satamasta klo 16.45, paikallista aikaa

Huom! Olethan viimeistään 30 min ennen laivan lähtöä takaisin laivassa.

3. matkapäivä

 • Aamu vielä aikaa nauttia laivan herkuista ja tax free-ostoksista ennen maihinnousua
 • Klo 10.30 saapuminen Helsinkiin, Eteläsatama

Kuljetuksellisilla lähdöillä kuljetuksen etukäteen varanneiden bussit lähtevät 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

 

Silja Symphony ja Silja Serenade

Siljan sisaralukset Symphony ja Serenade ovat uudistuneet! Suurimpiin uudistuksiin lukeutuvat mm. tyylikäs yökerho Starlight ja viihtyisä keulabaari Sea View Lounge, Bon Vivant -ravintolan uusi ilme sekä täysin uusi  Grill House -ravintola. Uudistukset on tehty taiten, joten tunnelma on säilynyt ennallaan tyylikkäänä ja ajattomana. Laivalla olet kuin kaupunkilomalla keskieurooppalaisessa pikkukaupungissa. Elämää sykkivän Promenade-kävelykadun pyörteissä nautit laadukkaimmat viinit ja herkullisimmat ruoka-annokset, vietät aikaa kahvikupillisen ääressä tai teet ostoksia upeissa myymälöissä. Täällä on mahdollisuus nauttia romanttisesta yhdessäolosta ja tuntea olevansa lomalla.  Laivalla elämästä kuuluu nauttia!

Lapsille parasta, hauskinta ja rennointa
Ihastuttavat maskotit Harri Hylje ja Muumi seikkailevat laivoilla viikonloppuisin sekä koulujen loma-aikoina. Kannella 5 sijaitsee uudistunut  Silja Land -leikkimaailma on lasten valtakuntaa. Lasten huikeista ideoista on toteutettu mm. kiipeilypuu, Harri Hylkeen pesä, maalausseinä ja Lego-työpaja – pallomerta unohtamatta! Silja Landissa on lisäksi oma PlayStation -pelialue sekä Spice Ice -jäätelöbaari. Koulujen loma-aikoina on hurjasti  lisäohjelmaa kaikenikäisille lapsille kasvomaalauksesta laivasuunnistukseen ja yhteisiin leikkeihin. Isommille lapsille (ja aikuisille myös) löytyy lisäksi oma PlayStation Lounge.

 

Hyvän olon palvelut koko perheelle – Sunflower Oasis
Matkustajia palvelee täysin uudistettu Sunflower Oasis -kylpyläosasto. Span viereen ulkokannelle rakennettu baaritiski palvelee kesäisin ulkona olevia asiakkaita. Kylpylä on uudistuksen jälkeen valoisampi ja viihtyisämpi ja kolme poreallasta sekä uusitut saunat kutsuvat rentoutumaan.

Avoinna: klo 13.00–22.00 (Suomen aikaa) Helsinki-Tukholma ja klo 12.00-22.00 (Ruotsin aikaa) Tukholma-Helsinki

Huippuostoksia uudistuneesta tarjonnasta
Uusi Tax Free Superstore kannella 6 on avara, valoisa ja tyylikäs ostosmaailma, jonka valikoimasta löydät alkoholijuomat, viinit, oluet, tupakkatuotteet, makeiset sekä tuoksut ja kosmetiikan edulliseen merihintaan.

Promenadella sijaitsevasta Luxury-myymälästä löydät tunnettujen luksustuotemerkkien kelloja, koruja, huiveja, aurinkolaseja sekä laukkuja ja lompakoita. Valikoimassa mm. Furla, Tag Heuer, Skagen, Gucci, Hugo Boss, Prada, Lumi ja Versace. Entistä suurempi Fashion on naisten ja miesten vaatteiden ja asusteiden erikoismyymälä, joka tarjoaa tuttuja merkkejä merihintaan. Laajassa merkkivalikoimassa mm. Esprit, Marc O’Polo, Snö, Superdry, Solid sekä Desires.

Gifts-myymälästä voit ostaa lahjaksi, matkamuistoksi ja tuliaisiksi esimerkiksi Arabian, Pentikin ja Marimekon suomalaista muotoilua. Myymälän valikoima vaihtelee sesongeittain. Electronics-myymälästä saat mukaasi matkailijan pienelektroniikkaa, kuten kuulokkeita, älypuhelimia, tablettilaitteita ja oheistarvikkeita.

Lasten ikioman Kids & Toys -kaupan valikoima on täynnä leluja, vaatteita, kenkiä ja asusteita perheen pienimmille. Valikoimassa on merkkejä kuten Desigual, Lego, Lundmyr, Mayoral ja Hot Wheels.

Symphonylla uutuutena on Tommy Hilfiger -myymälä. Sen valikoimassa on niin naisten kuin miesten vaatteita ja myös pienempi valikoima lasten vaatteita. Asusteista löydät mm. laukkuja ja lompakoita. Lisäksi Symphonyltä löytyy Bon Vivantin viinimyymälä, josta voit tehdä todellisia viinilöytöjä. Maistele, ihastu ja vertaile upeimpia vuosikertaviinejä ja tarvittaessa valinnoissa sinua auttaa Siljan viiniasiantuntija.

Itämeren ainoa Desigual-myymälä löytyy Serenadelta. Merillä uniikin myymälän valikoimiin kuuluvat naisten-, lastenvaatteet sekä Pohjolan markkinoilla harvinaiset kodintekstiilit.

Hytit

 

A-luokka / Seaside
Korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä merelle. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 8-11. Hyteissä on tv ja vuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös liikuntarajoitteisille (ei kannella 5) sekä lemmikkieläimen kanssa matkustaville.

Promenade
Kansilla 8–11 sijaitseva korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä Promenadelle. Alavuoteet voi siirtää yhteen parivuoteeksi, ja hyttejä on tarjolla myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille.

B-luokka
Ikkunaton 2-4 hengen 11 mhytti. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 9-11.Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää myös parivuoteeksi. Hyttejä on myös allergikoille sekä lemmikkieläimen kanssa matkustaville.

C-luokka
Ikkunaton 2-4 hengen 11 m2 hytti kannella 2. Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös lemmikkieläimen kanssa matkustaville. C-hyttien sisustus on uudistettu keväällä 2018.

Family-hytit ja Muumiperhe-hytit
Perheille tarkoitetut tilavat Family-hytit merelle päin ovat kooltaan 18 m2 ja sijaitsevat kansilla 8, 9 ja 10 laivan peräosassa (ei vierekkäisiä hyttejä). Family-hytit Promenade-kävelykadulle päin ovat kooltaan 14 m2 ja ne sijaitsevat kannella 11.

Osa Family-hyteistä Promenade-kävelykadulle päin on muutettu iki-ihaniksi Muumi-perhehyteiksi. Muumi-perhehyteissä on vuoteet neljälle sekä vuodesohva kahdelle ja lisäksi niissä on tv ja jääkaappi, jossa virvokkeita nautittavaksi.

Huom. Family-hytit ja Muumi-perhehytit ovat varattavissa vähintään kolmelle ja enintään kuudelle hengelle, joista vähintään yksi on alle 18-v. lapsi. Koulujen loma-aikoina: syys- ja talvilomalla sekä kesällä poikkeuksellisesti vähintään viidelle ja enintään kuudelle hengelle, joista vähintään 2 on alle 18-v. lasta.

De Luxe
Kaunis ja tilava 14 m2 hytti 1-2 hengelle kannella 11. Hytistä on näköala joko merelle tai Promenadelle. Merenpuoleisissa hyteissä on lisävuodemahdollisuus enintään 17-vuotiaalle lapselle. Varusteluun kuuluu parivuode (vuoteet saa erilleen), flat screen-TV ja jääkaappi virvokkeineen. Hintaan sisältyy erikoisaamiainen Tavolàtassa. De Luxe -hyttien sisustusta on uusittu ja ovat entistä tilavamman tuntuisia.

Commodore
Kauniit ja tilavat 20-25 m2 Commodore-hytit ovat saaneet uuden ilmeen. Hyteissä on parivuode (vuoteet saa erilleen) ja sohva, josta saa lisävuoteen 1-2 lapselle. Varusteluun kuuluu taulu-TV, jääkaappi, kylpytakit ja tohvelit. Hintaan sisältyy virvokkeita ja hedelmiä sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Osassa hyteistä on myös parveke ja näissä hyteissä on lisäksi kylpyamme. Lisäksi käytössä on Commodore loungen palvelut ja saunat.

Junior Suite
Kolme tyylikästä Junior-sviittiä 9. kannen keulassa. Hyttien teemat ovat kevät, kesä ja syksy. Hyteissä on parivuode (vuoteita ei saa erilleen) ja levitettävät sohvat. Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi max 3 lasta (2 max. 17v. + 1 alle 12 v.), joista alle 12-vuotiaalla ei ole omaa vuodepaikkaa. Perusvarustelun lisäksi flatscreen-TV olohuoneessa ja makuuhuoneessa, poreallas sekä kahdelle kylpytakit ja -tohvelit käyttöön. Hintaan kuuluu Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen, Commodore Loungen palvelut sekä hytin jääkaapin virvokkeet. Hytit sijaitsevat yökerhon yläpuolella, joten niihin saattaa kantautua ääniä.

Executive Suite
Ylellinen ja valoisa 75 m2 erikoissviitti sijaitsee kannella 11. Olohuone, makuuhuone kiinteällä parivuoteella, ylelliset kylpytilat sekä pukeutumishuone. Hytin varusteluun kuuluvat kylpytakit sekä tohvelit, flatscreen-TV olohuoneessa sekä makuuhuoneessa, Blu-ray-soitin, radio, baaritiski, jossa jääkaappi ja espressokeitin, sekä oma sauna porealtaineen. Hintaan kuuluu myös pullollinen laivan sampanjaa, virvokkeita, hedelmiä, ilmainen sisäänpääsy Sunflower Oasis -saunaosastolle sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Lisäksi käytössä on Commodore loungen palvelut ja saunat.

Muutokset esiintyjissä mahdollisia. 

 

Hyvä tietää

Yleistä Tukholmasta ja Ruotsista

Tukholman kaikki kaupunginosat ovat omanlaisiansa. Suurkaupungin salaisempia helmiä etsivän kannattaa uskaltautua Drottninggatania pidemmälle ja suunnata metrolla keskustaa kauemmaksi. Östermalmilta löytyvät laatutietoisen merkkiliikkeet ja Vasastan on antiikinystävän mekka. Södermalmilla sijaitsevat kaupungin trendikkäimmät kahvilat ja putiikit. Suurimmat tavaratalot keskittyvät Tukholman keskustaan, Norrmalmille. Gamla Stanin kaduilla voit aistia historian läsnäolon ja hankkia pienistä myymälöistä niin antiikkia, taidetta, matkamuistoja kuin käsitöitäkin.

Valuutta

Euro on noin 10,5 Ruotsin kruunua. Rahaa voi pankkien lisäksi vaihtaa useissa rahanvaihtopisteissä ympäri kaupunkia.

Luottokortit ja matkashekit

Yleisimmät luottokortit, kuten Visa ja Mastercard/Eurocard jne. hyväksytään useimmissa hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. 

Pankkien aukioloajat

Pankit ovat auki ma -pe klo 09.30-15.00. Muutamat keskustan pankit ovat auki myöhempään, jopa 18.00 saakka. Torstaisin pankit ovat yleensä auki myös illalla.

Ruotsin aika

Ruotsissa ollaan 1 tunti Suomen aikaa jäljessä.

Vesijohtovesi

Ruotsissa vesi on turvallista, mutta sen kalkkiseen makuun tottuminen voi viedä oman aikansa.

Hätänumero 112

Ambulanssi, palokunta, poliisi sekä päivystävä lääkäri.

Turisti Info

Sverigehusetissä Kungsträdgårdenilla, (melkein NK -tavarataloa vastapäätä) löytyy turistipiste. Siellä on saatavana esittelylehtisiä koko Ruotsin alueelta.

Aukioloajat: ma-pe 09:00-18:00, la-su 10:00-16:00. Puh. 789 24 90

Kansalliset juhlapäivät, jolloin suurin osa pankeista, kaupoista ja virastoista on kiinni.

 • 1.1.Uuden vuoden päivä
 • 6.1. Loppiainen
 • 18.4. Pitkäperjantai
 • 21.4 Toinen pääsiäispäivä
 • 1.5. Vappu
 • 9.5. Helatorstai
 • 6.6. Ruotsin kansallispäivä
 • 21.6. Juhannuspäivä
 • 1.11. Pyhäinpäivä
 • 24.-26.12. Joulu

Päivä Tukholmassa -risteilyn ateriakattaukset

Silja Linen Päivä Tukholmassa -risteilyt sisältävät:

 • Risteilyn Helsinki-Tukholma-Helsinki valitussa hyttiluokassa
 • Valituilla lähdöillä myös liityntäkuljetukset

Kattausajat menomatkalla HELSINGISTÄ TUKHOLMAAN:

BUFFET-ILLALLINEN

Grande Buffet
1. kattaus klo 16.45 ja 2. kattaus klo 19.30


A LA CARTE

Tavolàta Ristorante Italiano
1. kattaus klo 17.00, 2. kattaus klo 18.00 ja 3. kattaus klo 20.00

Bon Vivant
1. kattaus klo 17.00, 2. kattaus klo 18.00 ja 3. kattaus klo 20.00

 

MERIAAMIAINEN

Grande Buffet 

klo 07:00-

ERIKOISAAMIAINEN

Tavolàta Ristorante Italiano
Klo 07.00-09.30

 • Sisältyy Deluxe-hytin varanneille matkustajille

Bon Vivant
Klo 07.00-09.30

 • Sisältyy ja vain Commodore- ja Suite-hytin varanneille matkustajille

************************************************************************

Kattausajat menomatkalla  TUKHOLMASTA HELSINKIIN:

MERIAAMIAINEN

Grande Buffet 

klo 07:30-

ERIKOISAAMIAINEN

Tavolàta Ristorante Italiano
Klo 07.00-10.00

 • Sisältyy Deluxe-hytin varanneille matkustajille

Bon Vivant
Klo 07.00-10.00

 • Sisältyy ja vain Commodore- ja Suite-hytin varanneille matkustajille

 

BUFFET-ILLALLINEN

Grande Buffet
1. kattaus klo 16.45 ja 2. kattaus klo 19.30


A LA CARTE

Tavolàta Ristorante Italiano
1. kattaus klo 17.00, 2. kattaus klo 18.00 ja 3. kattaus klo 20.00

Bon Vivant
1. kattaus klo 17.00, 2. kattaus klo 18.00 ja 3. kattaus klo 20.00

 

ATERIAPAKETTI
Ateriapaketti sisältää 2 x aamiaisen ja 2 x illallisen Päivä Tukholmassa -risteilyllä.
Lapset saavat paketista alennusta ja 0-5 v. syövät maksutta aikuisen seurassa.

Muistattehan, että ajat ovat aina PAIKALLISTA aikaa!

Ateriat Silja Serenade ja Symphony

Ateriat edullisemmin etukäteen ostettuna.

 € / hlö  Illallisbuffet Meriaamiainen Erikoisaamiainen
Kattausajat I    16.45
II  19.30
07.00-09.30  07.30-09.30/10.00
Aikuinen 45 € 18 € 24 €
Nuori 12-17 v. 18 € 9 € 12 €
Lapsi 6-11 v. 14 € 7 € 9 €

Lasten 0-5 v. ateriat veloituksetta (maksavan aikuisen seurassa).
Aamiaisbuffet-hintaan sisältyvät vesi, virvokkeet ja kahvi.
Buffet-hintaan sisältyvät ruokajuomat olut, viini, vesi, virvokkeet ja kahvi.

ATERIAPAKETTI:
Ateriapaketti sisältää 2 x aamiaisen ja 2 x illallisen risteilyllä.

Aikuinen 119 €
Nuori 12-17 v. 48 €
Lapsi 6-11 v. 35 €
ATERIAPAKETTI (Deluxe- ja Suite-hytit):
Aikuinen 83 €
Nuori 12-17 v. 30€
Lapsi 6-11 v. 21 €
Lapset saavat paketista alennusta ja 0-5 v. syövät maksutta aikuisen seurassa.
Mikäli et saa varattua laivan Buffet-kattausta (täynnä), saat automaattisesti varaukselle samanarvoiset illalliskupongit. Voit myös käyttää kupongit maksuna laivan muissa ravintoloissa.

HUOM! Pöytävaraus tulee lunastaa viimeistään 15 minuutin sisällä kattausajan alkamisesta. (ei koske aamiaista)

Tavolàtan erikoisaamiaispaikkoja varattavissa ennakkoon rajoitettu määrä.

Tasokas erikoisaamiainen tarjoillaan Silja Symphonylla ja Silja Serenadella Tavolàtassa. Runsaaseen valikoimaan sisältyy mm. maukkaita lämpimiä aamiaisruokia ja lasillinen kuohuviiniä sisääntulon yhteydessä. Kahvi, tee ja kaakao tarjoillaan pöytiin.