Yhden yön Tallinnan hotellimatka

Liittymäkuljetukset valikoiduilla lähdöillä
Alk. 99 €/hlö

Yhden yön hotellimatka Tallinnaan

Nyt voit varata Tallinnan yhden yön hotellimatkan sekä kätevät liityntäkuljetukset Nastolasta, Lahdesta, Orimattilasta ja Mäntsälästä valikoiduilla lähdöillä.

Tallinna on kaupunkikohde vailla vertaa ja yhden yön hotellimatkalla ehdit helposti nauttia sen monipuolisesta kaupunkielämästä monin tavoin. Vanhakaupunki huokuu historiallista tunnelmaa ja siitä vain kivenheiton päässä pyörii pääkaupungin moderni arki ostoskeskuksineen ja lukuisine ravintoloineen. Kaupunkiin onkin helppo tutustua kävellen tai hyvin toimivalla julkisella liikenteellä ja Tallinna onkin nimetty Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi 2023. Tallinnan monipuolisuus valloittaa matkailijan, täältä löytyy jokaiselle jotakin.

Hotellimatkan hintaan sisältyy: 

 • Laivamatkat kansipaikoin
 • Yhden yön majoitus H2-huoneessa ( Tallink City tai Tallink Spa & Conference hotellissa )
 • Aamiaiset hotellissa

Lisämaksusta varattavissa:

 • Liittymäkuljetukset satamaan ja takaisin reitillä
 • Ateriat laivalla

Tallink Silja on ottanut käyttöön Tallinnan reittimatkoilla polttoainelisämaksun  3 euroa/suunta. Lapsilta 0-5-v. sitä ei peritä.

Tallink Shuttle – laivan aikataulu:

Meno lauantaina klo 10:30-12:30 MyStar
Paluu sunnuntaina klo 12:30-16:00  Victoria

Ateriat laivalla
Aalloillakin aamiainen on päivän tärkein ateria. Menomatkan kruunaa Delight Buffetin runsas meriaamiainen, josta ei ole kiire minnekään. Paluumatkalla Delight Buffetissa tarjolla on runsas lounas/illallispöytä. Myöhäinen aamiainen sekä Buffet – illallinen sisältää myös ruokajuomat: olut, viini, mehu ja virvoitusjuomat hanasta (myös alkoholiton viini ja olut).

Näe ja koe Tallinna
Tallinnan parhaat näköalat avautuvat puolestaan kaupunginmuurilta, Vanhankaupungin lukuisista torneista ja Toompean näköalatasanteilta. Yhden parhaimmista näkymistä tarjoaa Nigulisten museo, joka sijaitsee Harjumäellä Toompean kupeessa. Kirkon torniin pääsee lasihissillä, ja näköalatasanteelta avautuu 360 asteen näkymät yli Tallinnan vanhan kaupungin. Sisäänpääsy näköalatasanteelle sisältyy kirkkomuseon lippuun.

Ydinkeskustan ulkopuolella trendikkäässä Kalamajan kaupunginosassa sijaitsee Telliskivi, jonne on noin puolen tunnin kävelymatka satamasta. Täällä sijaitsee valokuvamuseo Fotografiska ja paljon pikkuliikkeitä, kirpputoreja ja ravintoloita. Balti jaama turg eli päärautatieaseman vieressä oleva tori on mainio yhdistelmä kauppahallia, toria ja ravintoloita.

Kalamajan alueella sijaitsee Lentosatama ja Noblessnerin kaupunginosa, jonka ympäristöstä on tullut trendikästä kaupunkitilaa. Noblessnerin venesataman alueella on värikästä kulttuurielämää, ihania kesäterasseja sekä hyviä ruokapaikkoja.

Ruokaelämyksiä Tallinnassa
Ravintolatarjonta on runsasta ja uusia ravintoloita putkahtelee esiin joka kulman takaa ja virolainen moderni keittiö tarjoaa parastaan. Vanhassakaupungissa on aina ollut huikeita ravintoloita, joissa voit nauttia mm. virolaisesta ruokakulttuurista. Kalamajan ja Noblessnerin kaupunginosissa suorastaan tulvii uusia ravintoloita. Noblessnerin kaupunginosissa sijaitsee yksi Viron parhaisiin fine dining -ravintoloihin kuuluva 180°.

 • Kuva: Kaupo Kalda

Tallink City Hotel

 

Tallink City sijaitsee erinomaisella paikalla Tallinnan ydinkeskustassa. Vuonna 2021 täysin uudistettu hotelli tarjoaa loistavat puitteet täydelliseen kaupunkilomaan. Hotellin aulabaari on suosittu kohtaamispaikka ja tyylikäs ravintola City Grill House tarjoilee monipuolisia makuelämyksiä sekä aamuisin runsaan hotelliaamiaisen.

Sijainti: Hotelli sijaitsee kävelyetäisyydellä Tallinnan palveluista ja ostospaikoista, keskustan alueella Viru Keskuksen vieressä. Osoite: A. Laikmaa 5, 10145 Tallinn, Viro

Huoneet: Kymmenennessä kerroksessa on 324 nykyaikaista huonetta. Huoneissa on Wi-Fi, ilmastointi, puhelin, TV, kassakaappi, minibaari ja hiustenkuivain.

Kahden hengen huone: Klassinen kahden hengen huone, jossa on joko yksi parivuode tai kaksi yhden hengen vuodetta. Huoneista on näkymä hotellin sisäpihalle tai kaupunkiin.

Premium Double tai Twin huone: Huoneessa on joko yksi parivuode tai kaksi yhden hengen vuodetta. Huoneessa lisävuodemahdollisuus yhdelle henkilölle ja lisävuoteena toimii sänkytuoli. Premium huoneet sijaitsevat hotellin 2-9. kerroksessa.

Perhehuone: Tilava huone, joissa on parivuode ja sekä vuodesohva. Sohvasta saa haluttaessa lisävuoteen enintään kahdelle alle 12- vuotiaalle lapselle. Huoneet sijaitsevat hotellin 2.–8. kerroksessa ja näkymä hotellin on sisäpihalle tai kaupunkiin.

Deluxe huone: Tilava huone, joissa on parivuode ja sekä vuodesohva. Sohvasta saa haluttaessa lisävuoteen enintään kahdelle alle 12 – vuotiaalle lapselle. Huoneet sijaitsevat hotellin 9. kerroksessa.

Muut tilat: Hotellista on rentoutumisalue ja tapahtumatila.

Rentoutumisalue: Hotellin pohjakerroksen rentoutumistila on suunnattu aikuisille ja siellä voi saunoa tai hemmotella itseään erilaisilla hoidoilla. Rentoutumisalueelle on lisämaksullinen ja  ennakkovaraus rentoutumistilaan voidaan tehdä hotellilla.

Tapahtumatila: Hotellin 10. kerroksessa on vuokrattavissa tapahtuma-alue, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Tapahtumatila sopii mm. erilaisten tilaisuuksien ja merkkipäivien järjestämiseen. Sali on sisustettu ravintolatyyliin pöydin ja tuolein, ja sen voi jakaa väliseinällä kahdeksi erilliseksi tilaksi.

 

Tallink Spa & Conference

 

Tallink Spa & Conference sijaitsee Tallinnan Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä ja hotellissa yhdistyvät kaikki, mitä tarvitaan mukavaan kaupunkilomaan. Hotellissa on viihtyisät hotellihuoneet, kodikas ravintola Nero sekä ihanan rentouttava sauna- ja vesikeskus Aqua Spa. Hotellihuoneen hintaan sisältyy sisäänpääsy Aqua Spa -kylpylään.

Sijainti: Hotelli sijaitsee kävelyetäisyydellä Tallinnan palveluista ja ostospaikoista, matkustajasataman alueella, lähellä laivoja. Osoite: Sadama 11, 10111 Tallinna

Huoneet: Hotellissa on 300 valoisaa ja tilavaa huonetta. Huoneissa on Wi-Fi, ilmastointi, puhelin, TV, kassakaappi, minibaari, hiustenkuivain, kylpytakit ja tossut. Näköala huoneista on sisäpihalle, kaupunkiin tai merelle päin.

Standard huone: Huoneessa on joko yksi parivuode tai kaksi yhden hengen vuodetta.

Premium huone: Huoneessa on joko yksi parivuode tai kaksi yhden hengen vuodetta. Premium-huoneet sijaitsevat hotellin toisessa ja viidennessä kerroksessa.

Superior huone: Huoneessa on joko yksi parivuode tai kaksi yhden hengen vuodetta. Lisäksi huoneessa lisävuodemahdollisuus yhdelle henkilölle ja lisävuoteena toimii sänkytuoli. Superior-huoneet sijaitsevat hotellin toisessa ja viidennessä kerroksessa.

Perhehuone: Tilava huone, joissa on parivuode ja sekä vuodesohva. Sohvasta saa haluttaessa lisävuoteen enintään kahdelle alle 12- vuotiaalle lapselle.

Aqua Spa vesikeskus: Lomaelämyksen täydentää Aqua Spa -vesikeskus, jossa erilaiset saunat sekä porealtaat, iso sisäuima-allas ja 30 senttimetriä syvä lastenallas tekevät vesikeskuksen vierailusta jännittävän kaiken ikäisille vieraille. Myös hotellin ulkoallas on avoinna kesäisin. Aqua Spa -kylpylä on avoinna hotellivieraille klo 8 alkaen. Aqua Spa kauneus- ja hyvinvointikeskuksessa on tarjolla laaja valikoima erilaisia hoitoja. Varaukset kauneuskeskuksesta puh  +372 630 1024, Sähköposti: beauty.spa@tallink.ee

Kokous – ja tapahtumatilat: Hotellin toisessa kerroksessa on konferenssikeskus, jonka seitsemän erikokoista salia voidaan yhdistää ja erottaa toisistaan vaivattomasti. Tilat soveltuvat myös erilaisten perhetilaisuuksien ja merkkipäivien järjestämiseen.

 

Bussikuljetukset

Bussikuljetukset Lehtimäki Comfort -tilausajobussilla.

PYSÄKKI    KELLO   
Nastola, Rakokiven pysäkki 6:35
Nastola, kirkon pysäkki 6:40
Lahti, Marolankadun turistipysäkki 7:00
Lahti, Launeen Citymarketin pysäkki 7:05
Lahti, Renkomäen ABC:n pysäkki 7:08
Orimattila, Orionaukio 7:30
Mäntsälä, Linja-autoasema 8:00
Helsinki, Länsisatama 9:10

Lehtimäki Tilausajojen bussit kuljettavat asiakkaamme luotettavasti satamaan ja takaisin. Hyvät aikataulut ja luotettavat kuljetukset takaavat matkasi onnistumisen.

 • Saavuthan lähtöpysäkille 10 minuuttia ennen lähtöaikaa
 • Matkustajan tulee lähteä ilmoittamaltaan pysäkiltä
 • Bussi kulkee vain niiden paikkakuntien kautta, joilta on tulossa kyytiin etukäteen ilmoittautuneita matkustajia
 • Nimeä matkatavarat sisä- ja ulkopuolelta
 • Painorajoitus matkatavaroille ja tuliaisille on 20 kg/matkustaja
 • Bussin tavaratilassa kulkevat tavarat ovat asiakkaan omalla vastuulla
 • Bussikuljetus lähtee takaisin 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Matkaohjelma Tallinna 1 yö

Kesän 2023 liittymäkuljetukselliset lähdöt Nastolasta, Lahdesta, Orimattilasta ja Mäntsälästä erikseen ilmoitetuilla lähdöillä.

Lauantai 1. matkapäivä

Liittymäkuljetus satamaan kuljetuksen varanneille Lehtimäki Tilausajot -bussin kyydissä Helsinkiin, Länsiterminaalille T2. Satamaan saavuttua kuljettaja noutaa kaikkien liput terminaalin lähtöselvityksestä, lippujen jako bussissa. Kuljettajan jaettua liput, siirtyminen terminaaliin, jonka 2. kerroksessa on mukavat odotustilat ravintolapalveluineen. Laivaan nousu alkaa noin 40 min ennen lähtöä ja päättyy 20 minuuttia ennen lähtöä.

Laiva-aikataulu / menomatka

 • 10.30 Helsinki, Länsisatama T2 – Tallink MyStar
 • 12.30 Tallinna, D-terminaali – Tallink MyStar

Mikäli haluat jättää matkatavarat säilytykseen, niin Tallink MyStarin matkatavarahuone, sijaitsee kannella 8 keulassa. Hinta 2 €/hlö ja maksun voi suorittaa käteisellä tai kortilla. Matkatavarahuone suljetaan lähdön jälkeen ja avataan 30 minuuttia ennen saapumista. Säilytyslokerot, sijaitsee kannella 9. Sitting Loungessa. Huom! Lokerot ovat pieniä ja soveltuvat ostoskasseille, takeille ja kasseille, ei matkalaukuille.

Merimatkasta voi nauttia mm. laivan useissa ravintoloissa. Myöhäinen meriaamiainen tarjoillaan Delight Buffet -ravintolassa, joka sijaitsee kannella 9. Ravintolat Fast Lane ja Burger King ovat kannen 9 keskellä ja Coffee & Co. Lounge sijaitsee kannella 8. Kannen 9. peräosassa on myös viihtyisä Garden-alue, jossa voi viettää aikaa raittiissa ilmassa, kulku Sea Pubin kautta.

Laiva Tallink MyStar saapuu Tallinnaan D- Terminaaliin. Laivan saavuttua Tallinnaan siirtyminen hotellille on omatoimisesti valittuun hotelliin. Hotelliin sisäänkirjautuminen on yleensä klo 15.00.

HUOM! Viru-keskuksen ja Tallink City -hotellin välillä on tietyömaa, joka kestää arviolta koko vuoden 2023. Tallink Cityn ja Viru-keskuksen välille on tehty tilapäinen jalankulkutie.

Sunnuntai 2. matkapäivä

Aamiainen hotellilla ja huoneiden luovutus viimeistään klo 12.00. Tarkemmat lisätiedot hotellin palveluista saatte hotellilla sisään kirjautumisen yhteydessä hotellilla.

Siirtyminen Tallinnan D- terminaaliin omatoimisesti. Satamassa on hyvä olla hyvissä ajoin ennen lähtöä. Laivamatkan paluuliput on jaettu menomatkalla, joten voit siirtyä Tallinkin D-terminaalissa suoraan 2. kerrokseen odotustilaan. Laivaan nousu alkaa noin 40 min ennen lähtöä ja päättyy 20 minuuttia ennen lähtöä.

Laiva-aikataulu / paluumatka

 • 16.30 Tallinna, D-terminaali – Tallink MegaStar
 • 18.30 Helsinki, Länsisatama T2- Tallink Megastar

Tallink Megastarin matkatavarahuone sijaitsee kannella 8 keulassa Comfort-luokan sisäänkäynnin läheisyydessä. Maksu käteisellä tai kortilla. Suljetaan lähdön jälkeen ja avataan 30 minuttia ennen saapumista. Säilytyslokerot ovat Sitting Loungessa kannella 9.

Merimatkasta voi nauttia mm. laivan useissa ravintoloissa. Illallista tarjoillaan mm. Delight Buffet -ravintolassa, joka sijaitsee sijaitsee kannen 9 keulassa. Huom! Jos olet varannut etukäteen paikan buffetiin, niin pöytävaraus on lunastettava ravintolasta viimeistään 15 minuuttia kattauksen alkamisesta. Ravintolat Fast Lane ja Burger King ovat kannen 9 keskellä ja Coffee & Co. Lounge sijaitsee kannella 8.

Klo 18:30 Laiva saapuu Helsinkiin.

Laivasta siirtyminen terminaaliin ja terminaalin ulkopuolelle on tilausajoille tarkoitettu bussiparkki, mistä on paluukuljetus liittymäkuljetuksen varanneille. Paluukuljetus lähtöpaikkakunnille lähtee 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Tallink MyStar

MyStar on Tallink-konsernin uusin laiva, joka aloitti liikennöinnin Helsinki – Tallinna reitillä joulukuussa 2022.

 

Matkustusluokat
Star-luokassa Sitting Lounge, lisämaksusta Comfort Lounge ja Business Lounge. Laivamatkalle voit varata myös hytin lisämaksusta.

Star-luokka: Kansipaikat ovat numeroimattomia paikkoja, asiakas voi valita missä matka-ajan viettää. Star-luokan lipun hintaan kuuluu myös oleskelu rauhallisessa Sitting Loungessa. Sitting Lounge sijaitsee kannella 9 peräosassa.

Comfort Lounge on lisämaksullinen erillinen alue, jossa on tarjolla valikoima välipaloja, alkoholittomia juomia ja sanomalehtiä. Comfort Lounge sijaitsee kannella 8 keulassa.

Business Lounge: Lisämaksulliseen Business Loungen hintaan kuuluvat ruoka- ja juomatarjoilu, langaton internet-yhteys sekä päivän lehdet. Business Lounge sijaitsee kannella 8 keulassa.

Ravintolat ja kahvilat

Delight Buffetissa nautit runsaan buffetin herkuista. Lounaalla ja illallisella (lähdöt alkaen klo 13) virvoitusjuomat, kahvi, tee, olut ja viini hanoista sisältyy hintaan.

The Chef’s Kitchen – ravintolassa on jokaisen makuun sopivaa herkuteltavaa. Ravintola sijaitsee kannella 9 keulassa.

Fast Lane -ravintolassa nautit helposti raikkaat salaatit, maukkaat lihapullat tai luksus-hodarit. Ravintola sijaitsee kannella 9 keskellä.

Burger King tarjoaa maukkaita hampurilaisia tuoreista raaka-aineista. Ravintola sijaitsee kannella 9 keskellä.

Coffee & Co, kahvila, joka tarjoaa korkealaatuista Starbucks 100 % Arabica -kahvia sekä Tazo® teetä. Ravintola sijaitsee kannella 8 keskellä.

Tyylikäs Victory Bar sekä suuri ja avoin Sea Pub tarjoavat juomia aikuiseen makuun. Victory Bar sijaitsee kannella 9 keskellä.

Lapsille
Lasten valtakuntaa on leikkihuone, jossa voi leikkiä, katsoa piirroselokuvia tai pelata Play Stationilla.

Matkatavarat: Matkatavarahuone sijaitsee kannella 8 keulassa Comfort-luokan sisäänkäynnin läheisyydessä. Maksu käteisellä tai kortilla. Huone suljetaan lähdön jälkeen ja avataan 30 minuttia ennen saapumista. Säilytyslokerot ovat Sitting Loungessa kannella 9. Lokerot  toimivat 2 €, 1 € ja 0,50 € kolikoilla.

Kokoustilat Comfort Loungessa, 10-20 hengen kokoustila lisämaksusta.

 

Victoria I

Ruoka ja juoma

Grande Buffet -ravintolan (kansi 7) lämpimässä pöydässä on tarjolla Bocuse d’ Or kilpailun Suomen edustajan Mikko Kaukosen suunnittelemat herkulliset annoskokonaisuudet. Ruoan kanssa voit juoda esimerkiksi olutta, viiniä tai virvoitusjuomia. Monipuolisesta uudesta Grill House -ravintolasta (kansi 7) saat liha-, kala- ja kausittain vaihtuvia sesonkiruokia. Fast Lane on hyvä vaihtoehto silloin kun haluat syödä nopeasti. Saat pikkunälkään pika-apua salaateista, wrapeista ja runsaista voileivistä. Ravintolan löydät kannelta 6. Moderni Coffee & Co. -kahvila tarjoaa Starbucks -laatukahvia ja Tazo® Teetä sekä vastuttamattomia ja suussasulavia kakkuja, leivonnaisia ja maukkaita leipiä. Kahvila sijaitsee kannella 7.
Sea Pub tarjoaa mukavia hetkiä oluen ystäville, täältä löytyy myös isot TV-ruudut, jotka välittävät urheilutapahtumien jännittävät tunnelmat. 176-paikkainen Sea Pub sijaitsee 7. kannella. Viihtyisä Piano Bar sijaitsee kannella 7. Tässä aperitiivibaarissa voi virittäytyä risteilytunnelmaan esimerkiksi ennen ruokailua.

Viihde
Starlight -yökerhossa (kansi 6 ja 7) voi nauttia herkullisista drinkeistä ja tunnelmasta. Aluminium Discossa soi parhaimmat hitit, disco sijaitsee kannella 7.

Ostokset
Tax Free Shopissa on laaja valikoima juomia, mm. olutta ja viiniä edullisin hinnoin. Myymälästä löytyy myös parhaat pohjoismaiset herkut suklaista tanskalaisiin kekseihin, samoin terveystuotteita kuten virolaista hunajaa. Myymälä sijaitsee kannella 6 laivan keskiosassa.
Perfume Fashion Gifts -myymälästä löytyy kosmetiikkabrändien ykköset Estée Lauderista, Diorista, Chanelista ja Givenchystä alkaen, samoin Lumenen ja Madaran puhtaita pohjoismaisia ihonhoitotuotteita. Myymälä sijaitsee kannella 6.

Hyvää oloa ja hemmottelua
Saunaosastolla voi rentoutua ja palautua arjen stressistä ja keskittyä nauttimaan matkasta.
Perinteisen saunan lisäksi osastolta löytyy höyrysauna ja poreallas. Kylpemisen lomassa voi nauttia kylmiä juomia saunabaarissa. Saunaosasto on auki Helsinki-Tallinna pe ja la klo 16.00-22.00 ja Tallinna-Helsinki la klo 10.00-14.00 ja su klo 08.30-12.00
Hera Beauty Salongisssa voi hemmotella itseään rentouttavalla hieronnalla, kasvo- tai jalkahoidolla. Kauneushoitolan aukioloajat samat kuin saunaosaston.

 

 

SUITE
Kahden hengen tilavia 30 m2 hyttejä kansilla 8-9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, TV, puhelin ja jääkaappi. Erikoisaamiainen ja jääkaapin juomat sisältyvät hintaan.

DELUXE
Kahden hengen ikkunallisia 14 m2 hyttejä, kannella 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku, hiustenkuivaaja, TV, puhelin ja jääkaappi. Erikoisaamiainen ja jääkaapin virvokkeet sisältyvät hintaan.

A-PREMIUM
Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku ja LCD-TV.

A-HYTTI
Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kolmen hengen ikkunallisia hyttejä kannella 8 ja neljän hengen ikkunallisia hyttejä kannella 5. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

B-HYTTI
Kahden, kolmen tai neljän hengen 8 m2 hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kolmen hengen hyttejä kannella 8. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

E-HYTTI
Kahden ja neljän hengen ikkunattomia hyttejä eri puolilla laivaa. Hyttien sijainnista johtuen niihin kantautuu melua. Hyttien koko n. 9 m2.

ERIKOISHYTIT
Kannella 5 sijaitsee erikoishytit. Liikuntaesteisille suunniteltu yksi ikkunallinen A2-hytti ja kaksi ikkunatonta B2-hyttiä sekä 8 ikkunallista A-hyttiä ja 9 B-hyttiä allergikoille. Lisäksi laivalla on 10 lemmikkieläinhyttiä B-luokassa. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

 

 

Tallink Megastar

Tallink-laivaston uusin laiva Megastar aloitti liikennöinnin helmikuussa 2017. Tallink Shuttle Megastar liikennöi Helsinki – Tallinna reitillä ja matka taittuu kahdessa tunnissa.

 

Matkustusluokat
Monta eri tapaa ja tyyliä matkustaa: Star-luokan uutuutena Sitting Lounge, lisämaksusta Comfort Lounge ja Business Lounge. Laivamatkalle voit varata myös hytin lisämaksusta.

Star-luokka: Kansipaikat ovat numeroimattomia paikkoja, asiakas voi valita missä matka-ajan viettää. Star-luokan lipun hintaan kuuluu myös oleskelu rauhallisessa Sitting Loungessa. Sitting Lounge sijaitsee kannella 9 peräosassa.

Comfort Lounge on lisämaksullinen erillinen alue, jossa on tarjolla valikoima välipaloja, alkoholittomia juomia ja sanomalehtiä. Comfort Lounge sijaitsee kannella 8 keulassa.

Business Lounge: Lisämaksulliseen Business Loungen hintaan kuuluvat ruoka- ja juomatarjoilu, langaton internet-yhteys sekä päivän lehdet. Business Lounge sijaitsee kannella 8 keulassa.

Ravintolat ja kahvilat

Delight Buffetissa nautit runsaan buffetin herkuista. Lounaalla ja illallisella (lähdöt alkaen klo 13) virvoitusjuomat, kahvi, tee, olut ja viini hanoista sisältyy hintaan.

The Chef’s Kitchen – ravintolassa on jokaisen makuun sopivaa herkuteltavaa. Ravintola sijaitsee kannella 9 keulassa.

Fast Lane -ravintolassa nautit helposti raikkaat salaatit, maukkaat lihapullat tai luksus-hodarit. Ravintola sijaitsee kannella 9 keskellä.

Burger King tarjoaa maukkaita hampurilaisia tuoreista raaka-aineista. Ravintola sijaitsee kannella 9 keskellä.

Coffee & Co, kahvila, joka tarjoaa korkealaatuista Starbucks 100 % Arabica -kahvia sekä Tazo® teetä. Ravintola sijaitsee kannella 8 keskellä.

Tyylikäs Victory Bar sekä suuri ja avoin Sea Pub tarjoavat juomia aikuiseen makuun. Victory Bar sijaitsee kannella 9 keskellä.

Lapsille
Lasten valtakuntaa on leikkihuone, jossa voi leikkiä, katsoa piirroselokuvia tai pelata Play Stationilla.

Matkatavarat: Matkatavarahuone sijaitsee kannella 8 keulassa Comfort-luokan sisäänkäynnin läheisyydessä. Maksu käteisellä tai kortilla. Huone suljetaan lähdön jälkeen ja avataan 30 minuttia ennen saapumista. Säilytyslokerot ovat Sitting Loungessa kannella 9. Lokerot  toimivat 2 €, 1 € ja 0,50 € kolikoilla.

Kokoustilat Business Loungessa, 12 hengen Vip Room -kokoustila lisämaksusta.

Hyvä tietää – Viro

Ennen matkaa

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Myös kaikki lapset tarvitsevat oman passin. 

Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg / matkustaja.

Ikäraja päiväristeilyllä 15 vuotta. Yön yli kestävät risteily- ja hotellimatkat 18 v joka päivä. 

 • 0-17 –vuotias saa matkustaa:
  · Huoltajan* seurassa
  · Huoltajan* valtuuttaman perheenjäsenen** tai huoltajan valtuuttaman vähintään 25-vuotiaan valvojan*** seurassa, jolloin huoltajan allekirjoittama matkustuslupa on oltava mukana matkalla
 • Jos kyseessä valvoja, on valvojan täytettävä valvojalomake
 • Yksi valvoja/hytti

Lue lisää ikärajoista. 

Yleistä Virosta ja kaupungeista

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Matkaa Helsingistä Tallinnaan on vain n. 80 km. Tallinnan pinta-ala on 159,2 km² (koko Viron 45 227 km²). Tallinnassa on asukkaita 440 112 (2018). Virolaisia 52,5 %, venäläisiä 38,5%, ukrainalaisia 3,7%, valkovenäläisiä 2,0%. Viron virallinen kieli on viro. Venäjää, suomea, englantia ja saksaa käytetään Tallinnassa myös paljon.

Tallinna

Sana ”Tallinna” tarkoittaa ”tanskalaisten kaupunkia” tai alun perin oikeastaan ”Tanskanlinnaa” (Taani linn). Nimitys on oikeutettu, sillä vuonna 1219 tanskalaiset valloittivat nykyisellä Toompealla sijainneen linnoituksen ja sitä ympäröivät alueet. Valloittajakuningas oli nimeltään Valdemar Sejr. Tanskalaiset saivat haltuunsa myös koko Pohjois-Eestin alueen 1220-luvun alussa. Tosin ristiritarit hallitsivat Tallinnaa välikauden 1227-1236, mutta muuten tanskalaisvalta kesti yhteensä yli 100 vuotta.

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki. Emajoen varrella sijaitseva Tartto on Etelä-Viron ja Tartumaan maakunnan keskus. Tarttoa pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina ja henkisenä pääkaupunkina. Kaupungin yliopisto on perustettu jo vuonna 1632 ja se on maan vanhin ja suurin. Lisäksi Pärnussa sijaitsee mm. Viron kansallismuseo.

Valuutta

Viron valuutta on Euro.

Luottokortit 

Yleisimmät luottokortit, kuten Visa ja Mastercard/Eurocard jne. hyväksytään useimmissa hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. 

Pankkien aukioloajat

Viron suurimmat pankit ovat Swedbank, SEB Pank, Danske Bank, Nordea Bank Pankkiautomaateista voidaan nostaa rahaa kaikilla yleisimmillä kansainvälisillä pankki- ja luottokorteilla. Pankit ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00 – 17.00/18.00. Useimmat pankkikonttorit ovat kiinni lauantaisin ja sunnuntaisin.

Hotellimatkoilla

Hotellihuoneet ovat asiakkaiden käytössä pääsääntöisesti tulopäivänä klo 14.00 jälkeen ja huone tulee lunastaa klo 18.00 mennessä. Kansainvälisen käytännön mukaan huone on luovutettava lähtöpäivänä viimeistään klo 12.00 mennessä.

Soittaminen

Puhelut Virossa: Viron maatunnus on +372. Valitse +372, suuntanumero ja vastaanottajan numero.
Puhelut Virosta: Valitse 00 + maatunnus + suuntanumero + vastaanottajan numero.
Mikäli haluat soittaa virolaiseen puhelinnumeroon, valitse ensin 0, sitten suuntanumero ja sitten vastaanottajan numero

Sää

Virossa on yleensä suhteellisen kylmä talvi, viileä ja vähäsateinen kevät, melko lämmin kesä ja pitkä, sateinen syksy. Joskus kesäisin lämpötila kipuaa viikoiksi 30 asteeseen ja kesäisen lämmin sää saattaa jatkua lokakuun puoliväliinkin saakka.

Keskilämpötila heinäkuussa 16°C
Keskilämpötila helmikuussa -9°C
Tallinnan sää internetissä: www.weather.ee/tallinn

Viron aika

Viro kuuluu Itä-Euroopan aikavyöhykkeeseen, samaan johon Suomikin.

Vesijohtovesi

Virossa vesi on turvallista, mutta sen kalkkiseen makuun tottuminen voi viedä oman aikansa. Tämän vuoksi hanavettä ei tarjoilla ravintoloissa suomalaiseen tyyliin.

Lääkäripalvelut

Erityisiä rokotteita tai terveystodistuksia Viroon saapuva henkilö ei tarvitse. Sairausvakuutus on vapaaehtoista.

Apteekit ovat tavallisesti avoinna klo 9.00-18.00, lauantaisin noin kello neljään. Suurten ostoskeskusten apteekit palvelevat myöhempään ja ovat auki myös sunnuntaisin.

Yleinen hätänumero on 112.

Turvallisuus

Turvallisuusasioissa pätevät Virossa samat ohjeet kuin missä tahansa muuallakin: käytä järkeäsi, pysy valppaana, katso mitä ja kenen kanssa juot, älä harhaile oudoilla kulmilla yksin pimeään aikaan. Taskuvarkaiden varalta kannattaa lompakot pitää pois takataskuista ja käsilaukusta pitää tiukasti kiinni.

Poliisi

Soita ilmaiseksi mistä tahansa numerosta: 112.

Viisumimääräykset

Viroon saapuvalla henkilöllä tulee olla voimassa oleva passi tai EU:n virallinen henkilökortti (sirukortti). Useiden maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Viroon.

Lisätietoja Viron viisumimääräyksistä löydät esim. Viron Suomen-suurlähetystön internet-sivulta https://helsinki.mfa.ee/en

Tulli

Matkailijoita koskevista Viron tullimääräyksistä saat tietoja osoitteesta www.customs.ee

Kansalliset juhlapäivät, jolloin suurin osa pankeista, kaupoista ja virastoista on kiinni.

 • 1.1. uudenvuodenpäivä
 • 24.2. itsenäisyyspäivä
 • 14.3. äidinkielenpäivä
 • pitkäperjantai
 • 1. pääsiäispäivä
 • 1.5. vappu
 • 23.6. voitonpäivä (vuoden 1919 Võnnun taistelun muistopäivä)
 • 24.6. juhannus
 • 20.8 uudelleen itsenäistymisen päivä
 • 24.-26.12. joulu

Lisäpalvelut – ateriat, hytit ja matkustusluokat

Voit halutessasi ostaa itsellesi erikoispalvelun matkallesi. Hinnat on esitetty eur/hlö/suunta.

Ateriat laivalla
Saat ateriat edullisemmin etukäteen ostettuna ja samalla varmistat paikkasi haluamallesi kattaukselle. Myöhäinen aamiainen ja Buffet -lounas sekä illallinen sisältää myös ruokajuomat: olut, viini, mehu ja virvoitusjuomat hanasta (myös alkoholiton viini ja olut).

Myöhäinen aamiainen/hlö
MyStar klo 10.30 Hel-Tal  

Buffetruokailu/ hlö

Aikuinen 24 € 29 €
Nuori 12-17 v  12 €  16 €
Lapsi 6-11 v 11€ 13€

Hinnat voimassa, kun ateria ostetaan etukäteen. Lapset 0-5 vuotiaat maksutta maksavan aikuisen seurassa vain ennakkoon ostetuista aterioista. Huom! Hinnat 2-5 vuotiaille laivalta ostettuna: illallinen 4 €, lounas 4 €, aamiainen (myös myöhäinen aamiainen) 2 €. 0-1 -vuotiaat ovat ilmaisia.

Aamiainen / hlö
Megastar klo 07.30 Hel-Tal  
Buffetruokailu/ hlö
Aikuinen 18 € 29 €
Nuori 12-17 v  9 €  16 €
Lapsi 6-11 v 8 € 13 €

Aamiaisbuffet-hintaan sisältyvät vesi, virvokkeet ja kahvi.
Buffet-lounas ja Buffet-illallinen sisältää ruokajuomat: olut, viini, mehu ja virvoitusjuomat hanasta (myös alkoholiton viini ja olut).

Business Lounge 

Voit halutessasi ostaa itsellesi erikoispalvelun matkallasi. Business Lounge -palvelun hinta on 69 €/ hlö/ suunta. (0-5-vuotiaat veloituksetta. Lisämaksun osuudesta ei myönnetä alennuksia.).  Business Lounge on hiljainen, tyylikäs ja kauniisti suunniteltu alue liikematkustajille kannella 8. Premium wifi -palvelun lisäksi siellä on sanomalehtiä, kylmien ja lämpimien ruokien tarjoilu ja laaja valikoima juomia sekä sähkölaitteiden latauspisteitä. Lisäksi autolla matkustaville Business Loungen hintaan kuuluu Priority Car -palvelu

Comfort Lounge

Comfort Lounge on kannella 8 sijaitseva mukava erillinen alue, jossa on tarjolla valikoima välipaloja, alkoholittomia juomia ja sanomalehtiä. Comfort Loungessa on myös mahdollisuus katsoa TV:tä sekä käyttää wifiä ja sähkölaitteiden latauspisteitä. Pienestä lisämaksusta nautit rauhallisen Comfort Loungen mukavuuksista. Comfort Lounge -luokan lisämaksu on 29 € / hlö / suunta.

Hintaan sisältyy: kinkkuja ja juustoja sandwicheja varten, keksejä, pieniä leivonnaisia, dippivihanneksia, makeisia, kahvi/tee ja virvoitusjuomia.
Lisämaksusta: alkoholipitoiset juomat, muut ruoat.

Hytit

Voit varata ennakkoon hytin matkaa varten. Matkustajahyttejä on sekä ikkunallisia A-hyttejä että ikkunattomia B-hyttejä. Kaikissa hyteissä on wc ja suihku. Invalidihyttejä on kaksi kappaletta.

Hytti €/ suunta  

A-luokka suunta 50 €
B-luokka suunta 40 €