Ruoka & viini
Upea Veneton alue hurmaa monipuolisuudellaan: rikas kulttuuri, gastronomiset elämykset, aktiivilomailu.
Veneton alue Pohjois-Italiassa on yksi maan tunnetuimmista viinialueista, jossa viininviljelyllä on pitkät perinteet. Alueella tuotetaan puna- (mm. amarone, ripasso) ja valkoviinejä (soave, pinot grigio) sekä kuohuviinejä (prosecco).
Tärkeimmät punaviinialueet ovat Veronan lähistöllä sijaitsevat Bardolino ja Valpolicella. Bardolinon viinit ovat kevyitä, mutta Valpolicellassa Veneton tyylien kirjo näkyy koko laajuudessaan. Alueen viinintuottajat ovat olleet vuosien ajan kunnianhimoisia viinien kehittämisen suhteen ja se maistuu viineissä. Tuottajat panostavat myös viiniturismiin ja matkalla voi esimerkiksi valmistaa itselleen lounaan italialaisen nonnan ohjauksessa tai yhdistää viininmaisteluun pyöräilyn tai pienen vaelluksen.
Erilaiset aktiviteetit voi myös yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi.
Alue on helposti saavutettavissa Milanosta, Venetsiasta ja kesäaikana Finnair lentää suoraan Veronaan.
Ota yhteyttä, suunnitellaan matkaohjelma toiveidenne mukaan!
Esimerkkimatkaohjelma:
Päivä 1: Saapuminen ja Soaven viinialueen ensikosketus
Aloita matkasi romanttisessa Veronassa, jossa historia ja kulttuuri heräävät eloon. Tutustu kaupungin historialliseen keskustaan ja suunnista Soaven maailmankuululle viinialueelle. Pieropanin viinitilalla pääset maistamaan Soave Classico -viiniä ja ihailemaan ikivanhoja viinitarhoja – täydellinen tapa aloittaa tämä makujen täyteinen matka. Illalla nautit Veronan alueen herkkuja, kuten risottoa Amarone-viinillä ja käsintehtyjä pastoja.
Päivä 2: Pyöräilyä ja viinielämyksiä Soaven viinimaisemissa
Päivä alkaa pyöräilyseikkailulla Soaven kumpuilevien viinitarhojen keskellä! Itinera Bike tarjoaa oppaan sekä reittejä, jotka vievät läpi upeiden maisemien kohti Fongaron viinitilaa. Tilalla pääset nauttimaan uniikeista kuohuviineistä, joita valmistetaan paikallisesta Durella-rypäleestä. Nämä maisemat ja maistelut jäävät varmasti mieleen! Illalla on aika rentoutua Veronassa ja herkutella venetsialaisilla erikoisuuksilla.
Päivä 3: Italialainen kokkauskurssi ja luomuviinejä Val d’Illasissa
Kokeile omia taitojasi italialaisen keittiön mestarina! Aamu alkaa kokkauskurssilla, jossa opit tekemään aitoa pastaa, pehmeitä gnoccheja ja suussasulavaa tiramisua. Maista keittiössä valmistamasi lounas ja taltioi hetket kameralle! Iltapäivällä vierailet Fasoli Ginon luomutilalla, jossa pääset maistamaan upeita Valpolicella- ja Amarone-viinejä – tämä on Veneton viinialuetta parhaimmillaan.
Päivä 4: Pyöräillen Gardajärvelle ja jäähyväisillallinen järvimaisemissa
Matkan kruunaa unohtumaton pyöräretki Gardajärvelle, jossa järven tyyni sinisyys kohtaa viinialueen kauneuden. Suuntaa Gardajärven rannalle, jossa voit rentoutua ja maistella paikallisia Chiaretto-roseita ja Bardolino-punaviinejä. Iltapäivän huipennuksena on jäähyväisillallinen järvenrantaravintolassa (esimerkiksi Lanzise tai Pesciera del Garda) – täydellinen päätös tälle maagiselle matkalle!
Tervetuloa Veneton alueelle, jossa viini ja ruoka luovat unohtumattoman elämyksen! Tämä matka tarjoaa syväsukelluksen venetsialaiseen ruokakulttuuriin, viininvalmistuksen perinteisiin ja maalauksellisiin maisemiin – älä jää paitsi tästä makuelämyksestä!