Ruoka & viini
Bienvenido!
Saapuminen Bilbaon lentokentälle, josta on lyhyt siirtymä kaupungin keskustaan. Ensivaikutelman kaupungista saat jo siirtymän aikana, jolloin pysähdys näköalapaikalle. Vielä saman päivän aikana tutustutaan opastetulla kierroksella Bilabaon eleganttiin 1800-luvun Ensanche-alueella (kaupungin ympärille rakennettu laajennus) ja vanhassa kaupungissa. Illalla maistellaan paikallisia pintxosia, jotka ovat alueen oma versio tapaksista sekä viinejä.
Majoitus: 4* tai 5* hotelli Bilbaossa.
Päivä 2: Bilbaon tutustuminen
- Aamupäivällä vierailu Guggenheim-museossa, joka on modernin taiteen keskus ja yksi Bilbaon tunnetuimmista nähtävyyksistä.
- Bilbao-lahden seutu, jossa nautitaan myös lounas
- Paluumatkalla pysähdytään Bizkaya-sillalle (Puente Colgante) , joka on historiallinen riippusilta. Se avattiin vuonna 1893 ja oli maailman ensimmäinen silta, jossa liikenne kulkee riippuvassa vaunussa. Silta on ollut UNESCO:n maailmanperintökohde vuodesta 2006 lähtien.
- Loppuiltapäivä ja ilta vapaata aikaa
Päivä 3: Riojan viinialue
Rioja, Espanjan kuuluisin viinialue, tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen makumatkan, jossa perinteet ja innovaatio kohtaavat. Alue on tunnettu huipputason punaviineistään, jotka valmistetaan pääasiassa Tempranillo-rypäleistä, mutta myös valkoviinit ja roseeet ovat saaneet kiitosta.
- Vierailu kahdella viinitilalla, jossa pääset maistamaan Riojan kuuluisia viinejä ja tutustumaan viininvalmistusprosessiin.
- Lounasvaihtoehtoja ovat esimerkiksi: lounas paikallisessa ravintolassa, picnic tai fine dining viinitilalla
- Retkellä on myös vapaata aikaa tutkia Laguardian kujia ja ihailla ympärille avautuvaa upeaa Riojan maisemaa
- Paluu Bilbaoon illaksi.
Päivä 4: Vapaa päivä Bilbaossa
- Vapaata aikaa tutustua Bilbaoon omatoimisesti.
- Shoppailua kaupungin keskustassa ja Bilbao La Vieja -alueella.
- Kävely Doña Casilda Iturrizar -puistossa tai vierailu Bilbaon taidemuseoissa.
- Vaihtoehtoisesti voi lähteä retkelle Bilbaon ympäristöön ja tutustua paikallisiin kyliin ja vuoristomaisemiin.
Päivä 5: Baskimaan rannikko & Siideritehdas
- Aamiaisen jälkeen suunta kohti Baskimaan rannikkoa.
- Vieraile Getariassa, pienessä kalastajakylässä, joka tunnetaan upeista rannoistaan ja Balenciaga-muotimuseostaan.
- Iltapäivällä matka kohti siideripanimoa (cideria Aburuza), jossa tutustutaan paikalliseen siiderin valmistukseen sekä nautitaan paikallinen lounas.Baskimaan siideriperinne, eli sidra, on tärkeä osa alueen kulttuuria ja ruokaperinnettä, ja sen juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Baskimaan siideriä valmistetaan pääasiassa omenoista, jotka kasvavat alueen vuoristossa ja laaksoissa. Perinteinen siiderin valmistusprosessi on säilynyt pitkälti samanlaisena, ja monet siideritilat (baskilaisittain ciderías) noudattavat vanhoja menetelmiä.
Cideria Aburuzassa pääset tutustumaan prosessiin sekä maistamaan paikallista siideriä.
- Paluu illaksi Bilbaoon.
Päivä 6: San Sebastián
- Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen matka San Sebastiániin, upeaan rannikkokaupunkiin, majoittuminen paikalliseen hotelliin (****/*****)
- Kävele merenrantapromenadilla tai nauti päivästä yhdellä San Sebastian kolmesta rannasta
- Matkusta köysiratavaunulla Igueldo-vuorelle, josta voit ihailla upeaa maisemaa
- Kiertele paikallisissa kaupoissa
- hemmotteluhetki paikallisessa spassa?
- Illalla mahdollisuus valmistaa itse jäähyväisateria (kokkuskurssi) tai vaihtoehtoisesti illallistaa esimerkiksi tunnetussa Xarma-ravintolassa, vieläkö on jotain sellaisia tapaksia, joita et ole maistanut?
Päivä 7: Lähtö
- Lähtö: Kirjaudu ulos hotellista ja siirry lentokentälle paluulennolle.